Curtea de Apel Oradea a decis să-i trimită în spatele gratiilor pe cei doi complici ai orădencei arestate, luni, pentru trafic de droguri.

Iniţial, cei doi, Gabriel Budău și Mădălin Ivan, fuseseră plasaţi în arest domiciliar de Tribunalul Bihor, însă măsura a fost contestată de procurorii DIICOT Oradea, iar miercuri, Curtea de Apel Oradea le-a dat dreptate procurorilor.

Concret, instanţa a desfiinţat soluţia iniţială şi a dispus arestarea preventivă a celor doi orădeni pentru o perioadă de 25 zile.

Soluţia Curţii de Apel Oradea este definitivă, asfel că cei doi vor fi duși în arest.

Tot miercuri, judecătorii au analizat şi contestaţia orădencei Denisa Corina Cămuescu, arestată preventiv pentru 30 zile, luni seara, de un judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor. Femeia a cerut să fie lăsată în libertate ori să fie plasată în arest la domiciliu, solicitare care a fost respinsă.

"Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către inculpată împotriva încheierii penale pronunţate de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor, pe care o menţine", se precizează în soluţia postată, pe scurt, pe portalul Curţii de Apel Oradea.

După cum BIHOREANUL a relatat, deja, cei trei sunt anchetaţi de procurorii DIICOT Oradea pentru trafic de droguri de mare risc. Concret, după cum susţin procurorii, drogurile ar fi fost scoase la vânzare de Ivan şi Cămuescu, la instigarea lui Gabriel Budău, dozele fiind vândute la preţuri cuprinse între 450 lei şi 600 lei, în funcţie de tipul de drog. Afacerea s-a derulat cel puţin în perioada martie - august 2023, până când anchetatorii au intervenit.

În urma percheziţiilor desfăşurate vinerea trecută, poliţiştii Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea au găsit în locuinţele celor trei orădeni o gamă largă de stupefiante: 53 grame 3-CMC și 80 de grame 2-CMC, 66 comprimate ce conțin alprazolam și respectiv lorazepam, mai multe plicuri cu materie vegetală de culoare verde olive, precum și alte mijloace de probă. 

În timp ce Gabriel Budău este cercetat pentru instigare la trafic intern de droguri de mare risc în formă continuată şi operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, Denisa Corina Cămuescu şi Mădălin Ivan sunt inculpaţi pentru trafic intern de droguri de mare risc în formă continuată şi operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!