Curtea de Apel Oradea a analizat, miercuri, solicitarea făcută de avocaţii fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, ca până la finalizarea procesului declanşat împotriva lui de procurorii DNA să schimbe măsura arestului preventiv cu o alta, mai permisivă.

În urma dezbaterilor, instanţa a decis să admită cererea, dispunând înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pe o durată de 30 de zile.

Decizia nu este definitivă, deoarece poate fi atacată prin contestaţie, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, a fost trimis în judecată la sfârşitul anului trecut de procurorii DNA din structura centrală pentru luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri, favorizarea infractorului şi instigare la prelevarea de organe care au pus în pericol o anchetă penală.

Citiţi despre acuzaţiile aduse magistratului în articolele:

"Colecţionarul": Fostul şef al Parchetului Bihor, Vasile Popa, anchetat într-un nou dosar

Secrete de procuror: Fostul şef al Parchetului Bihor era întreţinut de afacerişti şi interlopi cu spăgi, maşini şi prostituate

Păcatele lui Popa: Fostul prim-procuror al Parchetului Bihor distrugea rechizitoriile amicilor săi