Şefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Adriana Pirte, arestată preventiv vinerea trecută pentru luare de mită, rămâne în spatele gratiilor.

Curtea de Apel Oradea a respins, joi, contestaţia formulată de universitară împotriva măsurii dispuse de judecătorul de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor, pe care a decis să o menţină ca întemeiată. Decizia celei mai înalte instanţe locale este definitivă.

Adriana Pirte a fost reţinută joia trecută şi arestată o zi mai târziu la propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, care îi impută 15 infracţiuni de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al procurorilor, acuzele vizează faptul că, "în exercitarea atribuţiilor funcţiei didactice de profesor universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, în perioada mai - septembrie 2016, inculpata a primit sume cuprinse între 50 şi 400 euro, precum şi diverse bunuri - parfum, bijuterii - cu titlu de mită, de la mai mulţi studenţi, pentru promovarea examenelor la disciplinele la care inculpata este titular al cursurilor de învăţământ".

Procurorii au inculpat-o şi pe colega universitarei, şefa de lucrări Camelia Dalai, pentru 6 infracţiuni de luare de mită şi 2 fapte conexe infracţiunilor de corupţie, acuzând-o că, în perioada mai - septembrie 2016, ar fi primit sume între 300 lei și 100 euro, dar şi cosmetice, cafea și un stilou, de la 6 studenți, pentru a-i promova la examenul de la disciplina “Protetică dentară”.

Luni, Dalai a fost reţinută, iar o zi mai târziu Tribunalul Bihor a arestat-o preventiv pentru 30 de zile. 

Citiţi mai multe despre acuzele care li se aduc celor două cadre universitare în articolul: Epidemie de mită