Conferenţiara Viorica Banciu, de la Facultatea de Ştiinţe Socio Umane din Universitatea Oradea, prinsă în flagrant cu mită pe 15 ianuarie şi arestată trei zile mai târziu de Tribunalul Bihor, rămâne în spatele gratiilor pentru 30 de zile.

Decizia a fost luată vinerea trecută de Curtea de Apel Oradea, care a respins ca neîntemeiată contestaţia formulată de universitară împotriva măsurii, soluţia instanţei fiind definitivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au inculpat-o pe Viorica Banciu pentru trei infracţiuni de luare de mită şi una de trafic de influenţă, acuzând-o că îşi obliga studenţii să cumpere de la ea lucrările pentru examenele de licenţă la materia pe care le-o preda, respectiv la limba şi literatura română, sumele cerute fiind între 100 şi 400 euro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău, doar în ultimele luni, Banciu ar fi "vândut" 3 lucrări de licenţă, pentru care a pretins în total 800 euro şi a încasat 500 euro și a ajuns în atenţia procurorilor în urma unui denunţ formulat de una dintre cliente.

Citiţi şi Conferenţiarul Viorica Banciu de la Universitatea Oradea, arestată pentru şpagă, a pretins 800 euro pentru 3 lucrări de licenţă