Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri seară, că fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş, rămâne în arest preventiv.

Magistraţii au admis contestaţia procurorilor DNA Oradea împotriva încheierii judecătoreşti dată de Curtea de Apel Cluj pe 28 februarie, prin care aceasta a dispus înlocuirea măsurii cu cea de arest la domiciliu.

Decizia magistraţilor este definitivă.

Comisarul şef Ioan Brîndaş, fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor, a fost arestat pe 16 noiembrie anul trecut, iar o lună mai târziu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Oradea pentru luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, favorizarea infractorului şi fals în declaraţii.

După patru luni, timp în care instanţele de judecată au respins toate solicitările făcute de apărătorii poliţistului pentru înlocuirea măsurii, Curtea de Apel Cluj a dispus, pe 28 februarie, înlocuirea măsurii cu cea de arest la domiciliu. Încheierea judecătorească a fost contestată însă de procurorii DNA, iar dezbaterile s-au reluat săptămâna trecută la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citiţi pe această temă şi articolul "Din Caraibe în arest: Comisarul şef Ioan Brîndaş era şpăguit de evazionişti cu vacanţe de lux"