Curţile interioare de la Colegiul Naţional Iosif Vulcan şi de alte trei instituţii şcolare orădene vor fi modernizate şi asfaltate.

Consiliul Local va fi chemat să aprobe joi, în şedinţă ordinară, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor care urmează să fie executate la fostul liceu Pedagogic, Liceul Teoretic Lucian Blaga, respectiv şcolile gimnaziale Ion Bogdan şi Szacsvay Imre din strada Mihai Eminescu.

"Aşa cum am mai anunţat, prioritar pentru noi este ridicarea standardului de calitate în unităţile de învăţământ. Acesta este primul pas în îmbunătăţirea condiţiilor pe care dorim să le oferim elevilor. Ne dorim ca în următorii 2-3 ani toate şcolile din Oradea să beneficieze de curţi asfaltate şi servicii de calitate, pentru ca elevii oraşului să poată învăţa în condiţii decente", a declarat, potrivit unui comunicat al municipalităţii, şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Lucrările care urmează să fie executate prevăd modernizarea şi asfaltarea curţii interioare, asfaltarea trotuarelor, executarea canalizării pluviale pentru întreaga suprafaţă a curţii interioare, montarea căminelor de vizitare care vor fi racordate la reţeaua existentă, precum şi montarea rigolelor şi a bordurilor prefabricate.

Termenul de execuţie a lucrărilor este de 60 de zile. Astfel, lucrările care urmează să fie derulate la Colegiul Iosif Vulcan sunt estimate la 137.500 lei, cele de la Liceul Blaga sunt evaluate la 116.000 lei, cele de la Şcoala Ion Bogdan ar putea costa 73.000 lei iar pentru cele de la Şcoala Szacsvay bugetul local a alocat până în 59.900 lei.