Mai multe cutii cu mii de pachete de ţigări de contrabandă au fost confiscate într-o acţiune comună a poliţiştilor Secţiei 3 de Poliţie Rurală Biharia şi ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor. Acţiunea s-a derulat marţi după-amiaza, în jurul orelor 15, pe DN19, în localitatea Biharia. 

„Pe strada Trandafirilor din localitatea Biharia, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce transporta, în portbagajul unui autoturism, cinci cutii din carton care conțineau 50.000 de țigarete netimbrate legal sau netimbrate, de diferite mărci (2.500 pachete)”, se precizează într-un comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Ţigările, în valoare de aproximativ 25.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, tânărul orădean s-a ales cu dosar penal şi a fost reţinut pentru 24 de ore pentru “deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete”.

Ancheta este continuată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.