Cutremurul neobișnuit petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă în Maroc a omorât cel puțin 2.000 de oameni și a rănit încă atâția, arată cel mai recent bilanț prezentat de Guvernul marocan, scrie g4media.ro. Mai precis, datele arată că, până acum, 2.012 persoane au fost ucise şi alte 2.059 rănite, din care 1.404 sunt în stare critică.

Cu magnitudinea de 6,8 grade, seismul s-a produs la o adâncime de doar 18,5 kilometri, și a fost devastator. A distrus clădiri din Munții Atlas până în centrul istoric al orașului Marrakesh.

În satele din Munții Atlas, supravieţuitorii și-au petrecut noaptea în aer liber, după ce casele au fost distruse. De asemenea, oamenii se tem de o replică a seismului.

Guvernl marocan a anunțat că țara intră în trei zile de doliu național, în timp ce salvatorii încă sapă după supraviețuitori.

Turiști din Marrakesh care au scăpat nevătămați au povestit pentru BBC că clipele prin care au trecut au fost de coșmar.

„Mergeam înapoi spre riad (n.r. locuință specific marocană) și am auzit o explozie, crezând la început că este un atac terorist”, a spus Aza Lemmer, un englez aflat în vacanță în Maroc. „Am simțit cum vibra pământul. Am văzut pietre care cădeau și apoi mi-am dat seama că era un cutremur”.

Alți britanici au povestit cum, în hoteluri, oamenii au preferat să doarmă pe șezlonguri, în grădini, deși clădirile noi nu au fost la fel de afectate precum cele vechi. Pe străduțele din Marrakesh sunt multe mormane cu resturi din clădirile distruse.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!