Creată de tinerii actori ai Teatrului de Stat Oradea Richard Balint, Mirela şi Sebastian Lupu ca o alternativă la teatrul în spaţiile clasice şi devenită deja cunoscută prin comediile pe care le joacă în clubul Escape, trupa Artemotion îşi schimbă ziua prestaţiilor, care va fi, începând din această săptămână, duminica.

"De câteva luni ne-am obişnuit fanii cu reprezentaţiile date în Escape vinerea seara, dar din această săptămână vom juca duminicile, în acelaşi club. Astfel, din cauza noastră, să zic aşa, clubul va fi deschis şi în serile de duminică, din două în două săptămâni", a anunţat Sebastian Lupu, într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri tot într-un spaţiu neconvenţional, la Old Mill.

Până acum, trupa şi-a creat un portofoliu ce cuprinde trei titluri: «Cerere în căsătorie fără Cehov», catalogată drept "o comedie a zilelor noastre", «Buletinista» - "o comedie romantică duioasă", şi «Gunoierul» - "o comedie spumoasă". "Am jucat chiar şi la o persoană privată acasă, pentru gazdă şi prietenii lui, care nu frecventează cluburile din cauza statutului social şi al vârstei", a mărturisit Sebastian Lupu.

El a adăugat că "agenda spectacolului «Gunoierul» este foarte încărcată, urmând ca trupa să susţină reprezentaţii şi în ţară, la Cluj, Alba Iulia, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti, Suceava, Iaşi, Timişoara şi Arad".

"Noi ne propunem să jucăm pentru public, nu pentru critici sau pentru a stabili noi ştachete în arta teatrală. Vrem, pur şi simplu, să fim pe placul publicului, să-l destindem, să-l facem să râdă", a explicat directorul de marketing al Asociaţiei culturale Artemotion, Victoria Balint.

Împreună cu aceasta, actorul Sebi Lupu a dezvăluit că între proiectele trupei se află un spectacol pentru elevi bazat pe texte din programa şcolară, un spectacol pentru copiii mici în perioada sărbătorilor de iarnă, precum şi unul de Valentine's Day, plus realizarea unui film de lung-metraj, aflat în stadiul de scenariu.