Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea a fost, în acest sfârşit de săptămână, gazda unui maraton poloistic. Astfel, în trei zile, de vineri până duminică, aici s-au desfăşurat şase jocuri din Superliga Naţională, în care au fost implicate cele două echipe ale oraşului, campioana CSM Digi şi tânăra formaţie CS Crişul.

CSM Digi Oradea a disputat patru partide, în compania celor de la CS Poli Cluj şi AMEFA Arad, şi a obţinut tot atâtea victorii.

Mai întâi, formaţia pregătită de antrenorul Kadar Kalman s-a duelat cu cei de la CS Poli Cluj, iar conform aşteptărilor nu a avut probleme în a se impune, câştigând ambele dispute la scoruri concludente, cu 29-4 , respectiv cu 16-2.

În prima partidă cu clujenii, campionii de la CSM Digi s-au impus cu 29-4, după ce pe sferturi s-a consemnat: 6-2, 8-1, 7-0 şi 8-1.

Marcatori echipei orădene în această confruntare au fost: Cupic, cu 10 goluri, Remeş, cu 5, Kovats, cu 4, Markovic şi Creţu, cu câte 3 goluri, I. Szabo şi Georgescu, autori a câte 2 goluri fiecare.

În partida secundă cu CS Poli Cluj, CSM Digi Oradea s-a impus cu scorul de 16-2, după ce pe sferturi a înregistrat: 3-0, 5-1, 4-0 şi 4-1.

De această dată, marcatori au fost: Cupic, cu 6 goluri, Remeş şi Creţu, cu câte 3 goluri, Georgescu, cu 2 goluri, Markovic şi Szabo, cu câte 1 gol fiecare.

Apoi pentru campioana României au urmat disputele cu AMEFA Arad. Şi de această dată, jucătorii de la CSM Digi n-au întâmpinat probleme în a se impune, câştigând cu 14-6 şi 19-6.

În prima partidă cu AMEFA, elevii antrenorului Kadar Kalman s-au impus cu scorul de 14-6, după ce pe sferturi au câştigat cu 3-2, 5-1, 2-1 şi 4-2.

Au marcat: Markovic şi Cupic, câte 4 goluri fiecare, Kovats şi Remeş, câte 2 goluri fiecare, I. Szabo şi Georgescu, câte 1 gol fiecare.

În fine, în partida revanşă cu AMEFA Arad, CSM Digi Oradea a câştigat şi mai clar, cu 19-6, după ce pe sferturi s-au impus cu 6-2, 4-0, 4-3 şi 5-1.

Au marcat: Markovic şi I. Szabo, câte 5 goluri, Georgescu, 4 goluri, A. Creţu şi Remeş, câte  2 goluri, Cupic, 1 gol.

În urma acestor rezultate, CSM Digi Oradea a acumulat 24 de victorii, însă are şi două înfrângeri, ocupând poziţia a II-a în clasamentul Superligii Naţionale. Pentru campioană va urma acum ultima dublă din sezonul regulat, cea cu Steaua Bucureşti, decisivă pentru stabilirea ordinii primelor două clasate la intrarea în play-off. Meciurile se vor desfăşura la Bucureşti.

Până atunci însă, cea de-a doua formaţie orădeană din Superligă, CS Crişul a susţinut la rândul său, în weekend, dubla cu AMEFA Arad, din cadrul etapei  a XI-a.

La capătul a două partide echilibrat, echipa arădeană, care a venit la Oradea pentru a-şi disputa atât meciurile cu CSM Digi, cât şi cu Crişul, s-a impus în faţa tinerilor jucători de la Crişul, la o diferenţă de două goluri de fiecare dată, cu 10-8 şi 12-10.

În prima dispută Crişul – AMEFA, încheiată cu scorul de 8-10, pe sferturi s-a consemnat: 1-4, 3-3, 2-2 şi 2-1. Apoi, în cea de-a doua partidă scorul a fost 10-12, pe sferturi: 1-3, 4-1, 2-5 şi 3-3.

Golurile tinerilor jucători orădeni, pregătiţi de antrenorii Eugen Băjenaru şi Adrian Alexandrescu, au fost înscrise de Ş. Mureşan 0+3, Podină 1+1, Seichei 0+2, N. Gabor 2+0, Drăghici 1+2, Gui 2+1, Antonio Alexandrescu 1+0, Dobre 1+0 şi Czirják 0+1.