După ce a schimbat din funcţii 25 de directori de şcoli, noul şef al Inspectoratului Şcolar, Horea Abrudan, nu poate fi acuzat de epurări politice: a mazilit şi un simpatizant PNL!

Este vorba de fostul director al Liceului Vocaţional Pedagogic Nicolae Bolcaş Beiuş, Lucian Ropa, care, după un periplu pe la PSD, anul trecut a luat Beiuşul la pas, la braţ cu liberalul ajuns primar, Gabriel Popa.

Ropa a fost demis, acum, pe motiv de management defectuos, Abrudan reproşându-i că şi-ar fi pierdut legitimitatea în faţa profesorilor şcolii, care ar fi votat împotriva dorinţei acestuia de a da în judecată Inspectoratul, pentru diminuarea numărului de clase, şi că ar fi intrat în conflict cu autorităţile locale.

Sursele lui Bihorel spun că însuşi primarul Popa i-ar fi cerut lui Abrudan să-l mazilească pe director şi să-l înlocuiască cu directoarea adjunctă Adina Cioloş, o apropiată prietenă a fostului edil liberal penal Adrian Domocoş.

Baiul e că decizia i-a cam supărat pe profesorii şcolii, care ştiu că Cioloş n-are un CV strălucitor. Femeia s-ar fi titularizat la şcoala din Roşia cu mediocra notă 5 şi a fost la rându-i mazilită de la conducerea unei şcoli gimnaziale din Beiuş după ce s-a aflat că nu-şi ţinea orele, dar presta şi chiar conducea o şcoală profesională privată din oraş.

Aşa că, deşi noul an şcolar stă să înceapă, niciun profesor nu vrea să fie adjunct în echipa ei. Poate recrutează din şcolile private, că tot le cunoaşte bine...