Jurnaliştii de la revista auto britanică Autocar au inclus SUV-ul Dacia Duster, produs în România, la Mioveni, în topul celor mai bune maşini 4x4 şi off road al anului 2023, alături maşini precum Land Rover Defender, Jeep Wrangler, Toyota Land Cruiser, Mercedes-Benz G Class, scrie Profit.ro.

Cea mai bună maşină 4x4 din 2023, în top 10 al celor de la Autocar, este Land Rover Defender, în timp ce Dacia Duster, cu un preţ ce porneşte de la 17.750,00 EUR, se situează pe ultima poziţie.

Duster este considerat mai degrabă un SUV de şosea şi prea puţini îi iau în considerare capacităţile off-road. Cu toate acestea a fost pus într-un clasament alături de automobile recunoscute unanim de specialişti drept cele mai bine echipate maşini pentru a rula în afara şoselelor, pe teren accidentat, arată aceeaşi sursă.

Britanicii mai spun că Duster 2 se simte "mai modernă şi mai compactă decât predecesorul model", dar şi că "direcţia este precisă, controlul caroseriei bun şi are aderenţă mai mult decât suficientă", iar "suspensia uşoară şi lungă combinată cu anvelope de profil înalt vă permit să abordaţi denivelările şi gropile cu o încredere rară". Articolul precizează că Duster "se simte şi mai bine pe şosea".

Următoarea generaţie Dacia Duster va fi lansată în 2024, iar specialiştii de la Autocar au oferit detalii despre noul model, amintind, printre altele, că noul Duster va pune "accent pe activităţile în aer liber, esenţial pentru poziţionarea sa, pentru a-şi consolida avantajul competitiv faţă de noii veniţi, precum Jeep Avenger, Mini Aceman şi Ford Explorer".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!