Povestea opţiunilor pe care economistul Dacian Foncea le avea de făcut între poziţia de consilier judeţean PNL, câştigată în urma alegerilor locale din iunie 2016, şi cea de manager al Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea, s-a încheiat.

Foncea a declarat BIHOREANULUI, luni, că a ales să rămână manager la spital, ceea ce implicit însemna renunţarea la mandatul din Consiliul Judeţean.

Dacian Foncea, managerul Spitalului Municipal Oradea"Mi-am depus şi înregistrat demisia din Consiliul Judeţean joi. Mandatul meu va fi continuat de un alt coleg de pe lista de candidaţi a PNL", a declarat Foncea (foto).

Următorul liberal de pe această listă este inginerul Dorel Crăciun, fost primar al comunei Sânmartin în legislatura 1996-2000, iar apoi, până în prezent, director al societăţii Trameco Bihor, firmă din grupul Selina. Crăciun, însă, nu a acceptat mandatul, spune liderul grupului PNL din CJ Bihor, Ionel Avrigeanu.

"După dl. Foncea, pe listă urma dl.Crăciun, dar acesta ne-a anunţat că nu doreşte să devină consilier judeţean, dânsul este director la o firmă care a câştigat contracte cu Consiliul Judeţean şi nu doreşte să fie incompatibil", a explicat Avrigeanu.

Potrivit acestuia, PNL Bihor va propune CJ validarea următorului candidat, şi anume a doctoriţei Carmen Pantiş. Aceasta este medic anestezist la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea şi coordonator judeţean al Programului Naţional de Transplant de organe şi ţesuturi, asigurând coordonarea operaţiilor pentru prelevare efectuate în această unitate.