La o zi după ce, într-o conferinţă de presă, deputatul Lucia Varga a afirmat că actuala conducere a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor nu se preocupă de atragerea fondurilor europene, directorul Ovidiu Dăescu susţine că parlamentarul liberal greşeşte şi argumentează prin faptul că APM derulează un proiect ca "beneficiar-coordonator", fiind partener în altele trei.

"APM Bihor, în calitate de beneficiar-coordonator, derulează în perioada 2010-2013, proiectul finanţat din fonduri LIFE+, în colaborare cu beneficiari-asistaţi Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor Satu Mare şi Institutul de Speologie Emil Racoviţă, referitor la conservarea speciilor de lilieci în Munţii Pădurea Craiului, Munţii Bihor şi Munţii Trascău", arată Ovidiu Dăescu, printr-un comunicat dat publicităţii joi.

De asemenea, Dăescu spune că "în cursul acestui an, APM continuă în calitate de partener, alături de Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi Naturii Grupul Milvus (beneficiar), proiectul privind conservarea vânturelului de seară finanţat de MOL România în colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat".

Ca beneficiar, adaugă directorul, APM continuă şi proiectul PHARE CBC "Monitorizarea radioactivităţii şi a conţinutului de metale grele al principalilor factori de mediu şi influenţa lor asupra ecosistemelor pe traseul Râului Crişul Negru în regiunea Bihor-Bekes".

În fine, şeful APM Bihor spune că instituţia pe care o conduce "a fost invitată ca partener de către Consiliul Judeţean Bihor, Asociaţia Societatea Carpatină Bihor şi Asociaţia Trăieşte Verde Oradea, care au depus cereri de finanţare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2010-2013 şi POS Mediu".

În comunicatul APM, directorul Ovidiu Dăescu nu precizează nici valoarea proiectelor şi nici momentul când acestea au fost demarate, ci doar faptul că ele "continuă".

Citeşte şi: Lucia Varga: Direcţia Ape Crişuri, jefuită de PSD-işti şi umplută cu PDL-işti