Sportiva bihoreană Daiana Andor a cucerit medalia de argint la întrecerile celei de-a 12-a ediţii a Cupei Naţiunilor la box, competiţie care s-a desfăşurat în Serbia, la Sombor, în perioada 15-23 ianuarie.

Daiana Andor, sportivă legitimată la CS Basti Box Salonta, a participat cu lotul României la această competiţie şi a reuşit frumoasa performanţă de a se clasa pe locul al II-lea în cadrul categoriei 60 kg tineret.

În semifinale, pugilista bihoreană s-a duelat cu Ujvari Viktoria din Ungaria, pe care a învins-o prin RSC în prima repriză. În finală, Daiana a avut-o adversară tocmai pe campioana mondială en-titre a categoriei, olandeza Maud van der Toorn. Aceasta din urmă s-a impus.

„Mulțumim frumos antrenorilor lotului naţional, Adrian Lăcătuş și Constantin Gălbenușă, pentru aprecierea și încurajarea oferită Daianei”, a transmis într-un comunicat antrenorul Sebastian Silaghi, tehnician şi manager al clubului Basti Box.

La turneul din Serbia, în afara lotului României, care a cuprins 13 sportive, au mai participat pugiliste din: Algeria, Anglia, Azerbaidjan, Bosnia - Herțegovina, Belarus, Croația, Germania, Kazahstan, Olanda, Ungaria, Serbia şi Slovacia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!