Liderul spiritual budist şi câștigător al Premiului Nobel pentru pace şi-a cerut scuze, luni, după ce a fost filmat în timp ce a sărutat pe gură un băieţel şi i-a cerut acestuia să-i sugă limba.

Potrivit presei centrale, scena a fost filmată la finalul lunii februarie la templul lui Dalai Lama din Dharamshala, o localitate de la poalele munţilor Himalaya, unde au fost prezenţi circa 100 de elevi absolvenţi ai cursurilor fundaţiei indiene M3M.

În clipul de câteva secunde publicat pe reţelele de socializare se vede cum băiatul se apropie de Dalai Lama, iar liderul îşi ţuguiază buzele şi se apropie de el ca să-l pupe. Acesta îi trage apoi bărbia băiatului şi îl sărută pe buze.

"Şi suge-mi limba", i-a mai spus apoi Dalai Lama copilului, scoţându-şi limba şi apropiindu-şi capul de copil.

Imaginile scandaloase au ajuns virale zilele acestea pe reţelele de socializare.

În acest caz, CNN a cerut o părere din partea fundaţiei Haq Center for Child Rights din New Delhi, care se ocupă de respectarea drepturilor copiilor din India. ONG-ul a transmis că sunt de condamnat toate formele de abuz împotriva copiilor, inclusiv gestul lui Dalai Lama, scrie Hotnews.ro

Ulterior, luni, biroul liderului spiritual al budismului tibetan a transmis o informare conform căreia Dalai Lama îşi cere scuze băiatului şi familiei sale, precum şi "numeroşilor săi prieteni din întreaga lume".

"Sfinţia Sa tachinează adesea oamenii pe care îi întâlneşte într-un mod inocent şi jucăuş, chiar şi în public şi în faţa camerelor de luat vederi. Sanctitatea regretă incidentul", se arată în poziția publicată de reprezentanții lui Dalai Lama. 

Nu este prima dată când Dalai Lama provoacă astfel de evenimente controversate. El şi-a cerut scuze şi după un interviu acordat BBC în 2019, când a sugerat că, dacă el se va întoarce ca femeie, "ar trebui să fie mai atrăgătoare".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!