Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că Dan Şova, Marian Vanghelie şi Sebastian Ghiţă se vor suspenda din toate funcţiile deţinute în partid, urmând ca liderii partidului să decidă dacă acţiunile lor au prejudiciat sau nu campania electorală şi dacă se impun şi alte măsuri.

Decizia lui Ponta vine după scandalul stenogramelor dintre Şova şi Viorel Hrebenciuc, care negociau o lege a graţierii în schimbul şefiei PSD. Hrebenciuc însă, care şi-a şi dat demisia din Parlament, nu a fost sancţionat de şeful PSD.

Marian Vanghelie a fost sancţionat pentru că l-a înjurat pe Ponta într-o altercaţie cu paparazzi:

Marian Vanghelie: Ce e, ma, de ce ne urmariti?

Paparazzi: Buna seara. Cine va urmareste? Nu v-am urmarit.

M.V.: De ce ne urmariti, ma? Baa, il arestam pe Ghita?!!, Ba, f...ti m..tii m..ii!? Il arestam pe Ghita, ma? Fu..va m..tii-n gura cu GHITA si cu PONTA al vostru! Baa, stii ce sa.. 'm...iti rupem picioarele, ma! Fii atent ce-ti spun: ca am sapte masini pe voi acum, am trimis! Daca va mai prind o data, va bag in spital!

P: Ne scuzati.

M.V. Baa, da-te dracu-n m..tii m..ii!

Sebastian Ghiţă a fost la rându-i sancţionat pentru că a făcut declaraţii publice fără mandatul partidului. Victor Ponta nu a precizat pentru ce a fost sancţionat Dan Şova, în condiţiile în care a precizat că nu e nimic în neregulă că se discută cine va fi preşedintele partidului după alegerile prezidenţiale.