A fost nevoie de o "bârfă" semnalată pe forumul BIHOREANUL online pentru a se afla o informaţie care, în mod normal, trebuia comunicată oficial cu peste o lună în urmă, de către Prefectură, Direcţia de Statistică şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Potrivit semnalării făcute de un cititor, prefectul Gavrilă Ghilea şi-ar fi "aranjat" nepotul, pe tânărul PDL-ist Nicolae Hoduţ, cu o funcţie de conducere la ITM.

Verificând informaţia, BIHOREANUL a descoperit că, într-adevăr, Nicolae Hoduţ, fost consilier al actualului deputat Ştefan Seremi pe vremea când acesta era vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, a fost numit director adjunct la ITM, responsabil cu relaţiile de muncă, funcţie care până nu demult fusese exercitată de Simona Iancu, numită la şefia instituţiei ca interimar după promovarea altui PDL-ist, Mircea Matei, la Bucureşti, ca şef de agenţie guvernamentală.

"Domnul Hoduţ a trebuit să plece de la conducerea Direcţiei de Statistică Bihor în urmă cu mai mult de o lună, după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale ordonanţele de guvern prin care anul trecut s-au făcut numirile la conducerile serviciilor descentralizate", a declarat prefectul Gavrilă Ghilea pentru BIHOREANUL.

Dana Pasc.jpgGhilea a adăugat că, drept urmare, fosta şefă a Direcţiei de Statistică, Dana Paşc (foto), a revenit pe funcţia din care a fost schimbată în 2009 şi pe care a ocupat-o, ca independentă, atât în Guvernarea Năstase (2000-2004), cât şi în Guvernarea Tăriceanu (2004-2008).

Prefectul a dezminţit, însă, categoric, faptul că ar fi într-o relaţie de rudenie cu Hoduţ sau că ar fi avut o contribuţie la numirea acestuia ca director adjunct la ITM. "Zvonul că i-aş fi unchi este total neîntemeiat, nu are nicio legătură cu realitatea, la fel şi presupusul sprijin pe care i l-aş fi dat", a declarat Ghilea.

La rându-i, Nicolae Hoduţ a confirmat că a fost numit director adjunct responsabil cu relaţiile de muncă la ITM Bihor, pe postul care era vacant după numirea, tot provizorie, a fostei directoare adjuncte Simona Iancu la conducerea acestei instituţii, pe locul eliberat prin plecarea lui Mircea Matei.

"Am fost numit interimar până la organizarea unui concurs care va avea loc probabil în septembrie sau octombrie", a declarat Hoduţ pentru BIHOREANUL, precizând, însă, că nu este sigur dacă va candida sau nu pentru ocuparea funcţiei.