Orădenii se vor putea scălda în ştrandul municipal până pe 30 septembrie. "Iniţial era programat ca ştrandul să îşi închidă porţile duminica viitoare, dar vremea caldă din ultima perioadă şi numărul mare de vizitatori a determinat conducerea Administraţiei Domeniului Public să ia măsura prelungirii duratei de funcţionare până în ultima duminică din septembrie", a declarat Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al ADP.

Odată cu încheierea sezonului estival, Ştrandul Municipal îşi va încheia existenţa, în locul său urmând să fie construit, cu cofinanţare europeană, un aquapark. "Începând din octombrie vom pune amplasamentul la dispoziţia Primăriei pentru demararea proiectului. În ştrand a şi început deja demolarea construcţiilor existente", a spus Alexandru.

Aquapark şi peste iarnă

Investiţia în viitorul aquapark se ridică la 88,3 milioane lei, din care 38,9 milioane lei o reprezintă contribuţia bugetului local, diferenţa urmând să fie asigurată din fonduri europene. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Pentru a face loc viitorului aquapark actualele bazine ale ştrandului municipal vor fi demolate şi înlocuite cu 14 bazine noi, moderne, şi 12 aquatobogane. Spre deosebire de fostul ştrand, aquaparkul va funcţiona inclusiv iarna şi va avea trei zone distincte cu profil family, relax şi adventure.

Municipalitatea a fost nevoită să amâne demararea investiţiei, programată pentru vara acestui an, pentru a da proiectul la refăcut. Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, proiectul iniţial, în baza căruia a şi câştigat finanţarea, s-a dovedit plin de greşeli şi risca să pună în pericol funcţionalitatea aquapark-ului.

Detalii pe această temă, în articolul: "Aquapark-ul se amână! Adjudecat pe bani puţini de o firmă din Bucureşti, proiectul e de mântuială"