Ovidiu Mircea Bocşa, capul unei reţele de hoţi de maşini de lux care activa de mai bine de 10 ani în nord-vestul ţării, a fost prins de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor şi transportat în Arestul IPJ Cluj, unde este anchetat într-un dosar privind mai multe furturi de maşini pe care le-a comis în judeţele Cluj, Satu Mare şi Alba.

"Inculpatul a fost ridicat dintr-un apartament din comuna Sânmartin, închiriat de un prieten al său, şi unde stătea doar de câteva zile. Înainte de a reveni în Bihor, el a locuit în diverse localităţi din ţară", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Serviciului, comisarul şef Iosif Mante.

Potrivit acestuia, Ovidiu Bocşa fusese dat în urmărire internaţională în ianuarie, anul acesta, pe numele lui existând un mandat european de arestare emis de către Judecătoria Cluj Napoca, pentru furt calificat.

Totodată, Bocşa are şi un mandat de executare a 7 ani de închisoare, în baza unei sentinţe a Judecătoriei Oradea, rămase definitivă, tot pentru furt calificat. Împreună cu un alt hoţ de maşini, Cătălin Bixa, Bocşa a fost condamnat pentru furtul unor autoturisme de lux şi vânzarea acestora pe acte falsificate.

Furturi de la VIP-uri

De-a lungul anilor, Ovidiu Bocşa a fost implicat în numeroase furturi de maşini, printre victimele sale fiind şi celebrul Uţu Rohozneanu, cunoscut lider al lumii interlope arădene, căruia în 2001 i-a sustras un Mitsubishi Pajero împreună cu alţi doi hoţi de maşini, Horia Chiş şi Florian Zaharia.

Maşina a fost recuperată după ce un alt interlop orădean, Gabriel Tămăşdan, cunoscut ca Gabi Dinamită, le-a întins o cursă momindu-l pe Bocşa în judeţul Cluj, sub pretextul răscumpărării maşinii. Când Bocşa şi amicii săi, grupaţi în trei maşini, printre care şi maşina lui Rohozneanu, condusă de Chiş, se îndreptau spre Turda, unde era fixată întâlnirea, hoţii s-au lovit de echipajele Poliţiei, care-i aşteptau.

După o urmărire spectaculoasă, Bocşa şi tovarăşul său Florian Zaharia au fost prinşi. Bocşa a fost arestat la Cluj, însă a fost eliberat câteva luni mai târziu de Tribunalul Bihor, pe motiv că nu prezintă pericol social, dar ulterior atât el cât şi Chiş şi Zaharia au fost condamnaţi pentru furt calificat şi şantaj.