Poliţiştii şi jandarmii vor sărbători alături de cei mici ziua de 1 Iunie, în Oradea.

Poliţia şi Jandarmeria din Bihor au anunţat, miercuri, că vor fi prezenţi la evenimentul Festivalul Copiilor, organizat de Primăria Municipiului Oradea cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului în Orășelul Copiilor, în Cetatea Oradea și în Parcul Barcăului. 

Joi, începând de la ora 10, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier vor organiza pentru cei mici diverse ateliere cu activități preventive pe teme de educație rutieră, siguranță pe stradă, acasă sau în mediul online, prevenirea bullying-ului și cyberbullying-ului.

Copiii vor avea parte de diverse jocuri și concursuri, precum „Roata Prevenirii”, „Ghicește indicatorul rutier!” și „Cum să îmi aleg prietenii din mediul virtual", cei mai merituoşi urmând să fie recompensaţi cu premii.

Totodată, în fiecare dintre cele trei locații, polițiștii vor pune la dispoziția celor mici și celor mari și Laboratorul mobil de siguranță rutieră, micuţii putând viziona aici filmulețe educative.

Jandarmii vor fi şi ei prezenți cu stand de prezentare a tehnicii din dotare, autospeciale și câini de serviciu Karma și Tanu.

Copiii vor putea testa materialele din dotarea jandarmilor și se pot fotografia cu acestea, dar vor avea acces și în autospeciale pentru a "activa" sirenele și girofarurile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!