Poloiştii echipei orădene CSM, David Belenyesi și Levente Vancsik, şi-au trecut numele pe lista marcatorilor în primele două jocuri pe care naţionala României le-a disputat şi câştigat la Campionatul European din Croația. Mai întâi, echipa României a învins Olanda, cu scorul 12-8, după care, în cel de-al doilea joc, a dispus şi de Slovenia, cu 13-5.

Meciurile au contat pentru Grupa D a Diviziei a 2-a de la EURO.

În prima partidă, desfăşurată în cursul serii de vineri, poloiştii tricolori au dominat disputa cu olandezii şi s-au impus pe reprize cu: 3-1, 3-3, 4-3 şi 2-1. Ambii jucători ai CSM-ului orădean, David Belenyesi și Levente Vancsik, au evoluat şi au înscris câte un gol în acest meci. Principalul marcator al tricolorilor a fost Tudor Fulea, autor a patru goluri, în timp ce fostul jucător al CSM Silvian Colodrovschi a înscris şi el de trei ori pentru România. De asemenea, Luțescu, Țepeluș și Vlad Georgescu au marcat câte un gol.

De menţionat că din echipa Olandei, Jesse Koopman, fost şi el jucător al CSM-ului orădean, a marcat un gol în acest meci.

În celălalt joc din prima etapă a Grupei D, Slovacia a învins Slovenia cu scorul de 11-7.

Apoi, duminică, în etapa a doua, la Dubrovnik, echipa României a întâlnit echipa Sloveniei, pe care a învins-o clar, cu scorul de 13-5.

Partida a fost controlată în totalitate de tricolori, care după primul sfert conduceau deja cu 6-1. Apoi, au redus tempoul, dar tot au rămas cu un avantaj consistent, 8-3 la jumătatea disputei, 10-4 în ultima pauză şi 13-5 scor final.

Orădeanul David Belenyesi a marcat un gol şi în acest meci, în timp ce Levente Vancsik nu a evoluat.

Principalul marcator al echipei României a fost Vlad Georgescu, autor a trei goluri. Însă, Silvian Colodrovschi a fost desemnat jucătorul meciului.

După două victorii din primele două partide, echipa de polo a României se pregăteşte de cel de-al treilea duel din grupa de la Campionatul European din Croaţia, cel care va avea loc marţi, în compania Slovaciei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!