Campion olimpic în proba de 200 de metri liber, David Popovici (19 ani) a câștigat, miercuri noaptea, a doua medalie la aceste Jocuri Olimpice, și anume bronzul în proba de 100 de metri liber. După reușită, el le-a transmis pe Facebook un mesaj susținătorilor săi din România: „V-am simțit! Vă mulțumesc!”. Într-un interviu la TVR Sport el a subliniat apoi că nu se investește destul în sport, în România, și că nu există destule bazine și săli pentru alte sporturi decât fotbalul.

„Medaliile aș vrea să însemne mai multă atenție către sport. Sigur, avem destule probleme la noi în țară, dar faptul că se investește prea puțin în sport e una dintre ele. Sportul poate fi cel mai bun ambasador al țării. Oamenii care sunt la conducere știu asta. Trebuie să punem presiune! Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, săli pentru alte sporturi? Mai greu. Trebuie investit mai mult în sport, dar cu cap. Nu vreau doar să vorbim, chiar trebuie să facem ceva. Eu îmi voi face partea. Nu știu acum ce înseamnă asta, dar voi avea timp să mă gândesc”, a spus David Popovici, citat de Golazo.ro. 

Campionul olimpic a continuat, spunând că vrea să aibă o implicare directă în dezvoltarea sportului românesc. „E o misiune mult mai importantă pentru mine decât să înot 4 lungimi de bazin, să bag mâna în față și să iau aurul. OK, impresionant, tare, ne-am distrat, dar nu despre asta e vorba la sfârșitul zilei, ci despre a face diferența. Iar eu voi face tot posibilul pentru asta”, a declarat înotătorul. 

Inquam Photos / Colette Rochefort

El a spus și că trebuie făcute presiuni asupra politicienilor pentru îmbunătățirea condițiilor de pregătire pentru sportivi. „Nu numai noi, înotătorii, avem condițiile astea, ci toți sportivii din România. Trebuie să facem presiuni, să ne punem pe treabă, pentru că avem un campion olimpic din an în paște. Mă bucur că am fost eu, mi-ar plăcea să fim mai mulți în țară. Sunt cumva invidios pe alte țări, mai mici decât noi, care au de trei-patru ori mai mulți sportivi calificați. Pentru o Românie educată și sănătoasă, trebuie să facem ceva. Este un mesaj pentru politicieni. Haideți să ne bucurăm mai des, să avem mai mulți finaliști, mai mulți campioni olimpici”, a mai spus David Popovici la TVR Sport.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!