1 iunie a venit mai repede la OTL. "Tramvaiul copiilor" a pornit sâmbătă după amiază pe traseu, de la Podul CFR din Şoseaua Borşului spre centrul oraşului, ornat cu cele mai frumoase desene ale elevilor de la şcolile orădene.

Directorul tehnic al OTL, Viorel Pop, şi inspectorul şcolar Mircea Botog au premiat sâmbătă, la capătul liniei de tramvai de lângă podul CFR din Şoseaua Borşului cele mai frumoase desene făcute de elevii orădeni de clasele I - VIII în cadrul concursului cu tema "Prietenul meu, tramvaiul".

"Copiii au predat desene foarte frumoase. Desigur, multe au fost lucrări lucrări naive, specifice vârstei, dar am văzut şi desene în creion de o frumuseţe deosebită", a declarat directorul Pop.

Cele mai reuşite desene au fost reproduse pe vagonul unui tramvai care va rula vreme de un an pe toate traseele oraşului pentru ca lucrările şi numele autorilor să poate fi văzute de cât mai mulţi orădeni.

"Intenţia noastră este să păstrăm această pictură până la ediţia de anul viitor a concursului, dar nu mai puţin de zece luni, ca să poată fi văzută de cât mai mulţi orădeni", a spus Pop.

După premierea tinerilor artişti, "tramvaiul copiilor" şi-a început periplul pe liniile oraşului, oferindu-le micuţilor artişti o călătorie gratuită până în centrul oraşului şi înapoi în Rogerius.

Ideea împodobirii tramvaielor orădene cu desene ale copiilor de la şcolile din oraş a fost împrumutată de Germania, "locomotiva" garniturii trimisă în oraş să prezinte lucrările fiind ornată cu desenele unor copii de şase şi nouă ani din Magdeburg, oraşul unde a circulat tramvaiul până în vara anului trecut.