Primărița PSD din Brusturi, celebra Livia Bârlău, se pregătește să fie trimisă în judecată într-un al treilea proces penal, după cel în care deja e judecată pentru tentativă de omor la pachet cu soțul ei, Petre Bârlău, împreună cu care în noiembrie 2021 erau să-l trimită pe lumea cealaltă pe un fost procuror, pe care l-au bătut până l-au lăsat fără suflare, și după altul în care a fost acuzată de obținere ilegală de fonduri în valoare de 14 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării, cu acte falsificate, pentru rețeaua de apă și canalizare a comunei.

Bihorel a aflat că Poliția i-a identificat pe autorii unui atac comis împotriva unui consilier local din opoziție, Radu Gavra, în martie 2021, când ferestrele casei i-au fost sparte și roțile mașinii tăiate.

Cum unul dintre făptași s-a plâns celuilalt, într-o convorbire telefonică interceptată de oamenii legii, că încă nu și-a primit banii de la Bârlău, primărița a fost declarată suspectă și audiată pentru comandarea atacului, adică instigare la săvârșirea infracțiunilor de distrugere.

În acest al treilea dosar penal, dacă va fi trimis în judecată de Parchetul Oradea, poate încasa între 2 și 10 ani de închisoare. Asta pe lângă cei 10 pe care îi riscă pentru tentativa de omor...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!