Dacă vreţi să mergeţi în vizită prin Băile Felix, eu zic să vă mai gândiţi. Staţiunea arată deplorabil, e plină de şanţuri care deja se eternizează şi, în locurile unde s-a reuşit încropirea unor trotuare, acestea trebuie făcute cu sens unic, atât de înguste sunt. Acesta e preţul plătit pentru banii gârlă veniţi pe linie de partid de la Bucureşti.

Pentru că, odată cu banii, a venit şi firma de partid care a luat grosul şi s-a cărat, lăsându-i pe ţărani cu ochii-n soare şi opincile-n şanţurile neastupate.

Dacă ar fi să comparăm cea mai bogată comună din Bihor, Sânmartinul, cu Borşul, constatăm că la cea din urmă toate străzile sunt asfaltate, gazul e la uşa fiecărei gospodării, e ordine şi curăţenie. Asta este diferenţa între bunul-simţ administrativ şi conducerea pe sistem de clan.

Când Bolojan a dorit să mute Grădina Zoologică în pădurea din Băile Felix, s-au trezit localnicii să comenteze că le va mirosi rahatul de leu şi balega de urs. Chit că mai tot gospodarul are în ocol un porc, o găină, un şobolan...

Când s-a dorit un drum care să faciliteze tranzitul de final de săptămână al beiuşenilor, primarul Cristian Laza s-a opus, pentru că respectiva şosea trecea prin nila a trei cetăţeni. A trebuit ca Bolojan să anunţe viitoarele centuri ale Oşorheiului, Nojoridului şi Sântandreiului, pentru ca primarul Laza să-şi dea seama că a rămas în ofsaid.

Prin urmare, acum se va face şi centura Sânmartinului, iar Bolojan i-a mulţumit pentru înţelegere primarului, chit că de fapt trebuia să fie invers. Cum preşedintele Consiliului Judeţean nu prea face cadouri, precis că la mijloc e şi altă înţelegere.

Mulţumirile nu sunt pentru şoseaua de centură, ci pentru că, probabil, domnul Laza a acceptat să dea o halcă importantă din pădurea Felixului pentru amplasarea Grădinii Zoologice.