Anul acesta, de Ziua Națională a României, orădenii nu vor putea asista la o paradă militară spectaculoasă, cu tehnică de luptă, ci doar la o defilare a unor detașamente de militari din armele Ministerului Apărării și Ministerului de Interne.

Explicația, arată purtătorul de cuvânt al Garnizoanei orădene, stă într-o solicitare a municipalității. „Ceremoniile de Ziua Națională se fac în organizarea comună a Garnizoanei și autorităților locale – Prefectura, Consiliul Județean și Primăria Oradea. Anul acesta, la solicitarea Primăriei Oradea și cu acordul Instituției Prefectului, va avea loc doar o defilare a detașamentelor de militari, având în vedere că în Piața Unirii se desfășoară Târgul de Crăciun, iar în zona Centrul Civic au loc lucrări”, a declarat maiorul Sergiu Moldovan, la solicitarea BIHOREANULUI.

Pe de altă parte, a menționat ofițerul, parada cu tehnică militară nu este specifică Oradiei, care are o garnizoană mică, chiar dacă aici au mai fost organizate astfel de festivități, ci orașelor mari, precum Capitala, Clujul sau Iașiul, unde sunt dislocate unități militare de mari dimensiuni.

După cum a confirmat și Prefectura Bihor, în Oradea s-a încercat să se evite aglomerarea zonei centrale a orașului. „O paradă cu tehnică de luptă nu se putea desfășura în bune condiții decât pe un bulevard, iar zona Centrului Civic este afectată în acest an de lucrări”, a transmis și Alin Mihon, consilier în Cancelaria prefectului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!