Deşi a avut o importantă funcţie în PNL, Ilie Bolojan a făcut un pas înapoi. Şi-a dat seama că nu poate reforma un partid care, în Bucureşti de exemplu, fură cu râvnă, eficienţă şi nesimţire cot la cot cu colegii lor, borfaşii de la PSD.

Cine crede că poate scăpa de primarul Bolojan prin avansare se înşală. Cei mai mari duşmani ai săi nu sunt reprezentanţii celorlalte partide, ci colegii de ideologie. Păi, aţi văzut reacţia lui Ludovic Orban când Bolojan a prefigurat măsurile de relaxare? Orban nu are nevoie de concurenţă tocmai acum, când şi-a găsit bietul de el un loc de muncă.

Când s-au anunţat preţurile la care Oradea a adus materialele anti-Covid din China, la Bucureşti a fost furtună. Cum să te iubească unul ca Arafat, care nu doar că a "rezolvat" materiale mult mai scumpe, dar a şi cerut public să nu fie cercetate achiziţiile urât mirositoare?

Când ministrul Fondurilor Europene, orădeanul Marcel Boloş, a obţinut de la UE ca şi ADR-urile să poată contracta fonduri europene, fără să mai treacă prin filtrul îmbâcsit al Capitalei, a început să deranjeze mafia statală. Păi, cum vrei tu, măi, popitule, să scurtcircuitezi circuitul şpăgilor în natură?

Şeful Casei Naţionale de Pensii, Laurenţiu Ţenţ, venit şi el din Bihor, a fost schimbat din funcţie, de o cucoană care confundă liberalismul cu libertinismul, cel puţin în ce priveşte aplicarea legilor. Sunt semne clare că liberalii nu pot fi de acord cu schimbarea modului de a face politică, împământenit de 30 de ani.

Aşa că Ilie Bolojan va rămâne primar de Oradea, să dea bine pentru partid, ca exemplu de bune practici, dar nu are ce căuta în liga mare, acolo unde mafia se ghidează după alte legi decât cele ale unui stat democratic.