Episcopul romano-catolic Böcskei László va vizita deţinuţii din Penitenciarul Oradea în cea de a doua zi a Crăciunului şi va celebra pentru ei o liturghie solemnă alături de un grup de elevi ai Liceului Romano-Catolic "Szent László" care vor participa la acţiune cu colinde.

Potrivit unui comunicat al Episcopiei romano-catolice, cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, enoriaşii vor avea parte de un program festiv cu concerte de orgă, dar şi ale Corului Catedralei Episcopale.

Tot în această perioadă, episcopul Böcskei László va vizita şi Căminul de Bătrâni "Sfântul Martin" din Oradea şi va susţine o liturghie solemnă pentru cuplurile jubiliare ale oraşului care îşi vor reînnoi jurămintele, şi care vor primi din partea lui binecuvântarea arhierească.

Potrivit comunicatului, în perioada 24 decembrie 2015 - 7 ianuarie 2016 la Ordinariatul Episcopal Romano-Catolic de Oradea nu este program cu publicul.

"Crăciunul este sărbătoarea solidarizării noastre cu păstorii. Este sărbătoarea în care ne alăturăm păstorilor care pornesc să descopere miracolul divin, când şi noi ne lăsăm pătrunşi de entuziasmul acestui miracol: și în viața noastră există noi puncte de început, puncte de plecare. Lăsăm în urma noastră cele obișnuite și vechi, pentru ca să descoperim ceva nou din bunătatea lui Dumnezeu, care ni se dezvăluie prin Fiul său", afirmă episcopul Böcskei László în mesajul său de Crăciun.