Un tânăr în vârstă de 18 ani din comuna Popeşti a fost reţinut pentru 24 de ore şi s-a ales cu dosar penal, vinerea trecută, după ce a fost găsit de poliţiştii din Marghita băut şi fără permis, conducând o maşină cu numere de înmatriculare false.

Tânărul a fost oprit vineri dimineaţă, la ora 9, pe drumul județean 191/B, în localitatea Budoi, de un echipaj al Secției 4 de Poliție Rurală Marghita. "Acesta conducea un autoturism care avea aplicate plăcuțe cu un număr de înmatriculare care fusese atribuit unui alt vehicul", scrie într-un comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

În urma verificărilor, poliţiştii au descoperit că tânărul nici nu ar fi trebuit să conducă vreo maşină, căci nu are permis pentru nicio categorie de vehicule şi, totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că cel în cauză prezenta o concentrație alcoolică de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"În urma administrării probatoriului, Secția 4 de Poliție Rurală Marghita au dispus reținerea, pentru 24 de ore, faţă de tânărul de 18 ani, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, mai arată Poliția.

Cercetările sunt continuate la Secţia 4 de Poliție Rurală Marghita, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!