În loc de mici şi grătare, şedinţe şi dezbateri. În premieră la Oradea, primarul Ilie Bolojan a convocat pentru sâmbătă de la ora 12, o şedinţă extraordinară de Consiliu Local.

Anunţată iniţial pentru data de 21 mai, şedinţa a fost reprogramată "de îndată" la cererea edilului şef, pentru ca municipalitatea să poată face demersurile legale în vederea desfăşurării în bune condiţii a referendumului anunţat de primarul Ilie Bolojan pentru data de 14 iunie cu privire la fuzionarea prin absorbţie a localităţilor Oradea şi Sînmartin.

Edilul a cerut încă o consultare publică după ce referendumul organizat pe 10 mai a fost invalidat în Oradea din cauza prezenţei sub pragul minim de 30% prevăzut de lege. Totuşi, orădenii prezenţi au votat în majoritate covârşitoare, de peste 95%, în favoarea unificării.

Conform portalului Primăriei, singurele două puncte de pe ordinea de zi a şedinţei din 16 mai se referă la reluarea votului de duminica trecută. Consilierii locali sunt chemaţi să se pronunţe cu privire la organizarea celui de al doilea referendum pentru consultarea orădenilor privind modificarea limitei administrative a unităţii administrativ-teritoriale Oradea şi să aprobe calendarul cu acţiunile necesare pentru desfăşurarea acestuia în condiţiile legii.

Organizat simultan, referendumul din Sînmartin a fost validat, iar majoritatea localnicilor s-au pronunţat în favoarea fuziunii.

Citiţi pe această temă şi articolul

Referendum: Cea mai slabă prezenţă s-a înregistrat în cartierele Episcopia, Podgoria şi Velenţa