Meteorologii au publicat luni estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni. În esență, dacă luni se vor înregistra și 30 de grade în unele locuri, zilele viitoare maximele nu vor depăși mai mult de 10 grade.

„În prima zi din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime de 29...30 de grade. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire, chiar accentuată în 17 și 18 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 10...12 grade, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13...14 grade”, arată meteorologii despre cum va fi vremea în Crișana.

Săptămâna viitoare, va fi o tendință treptată de încălzire, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade.

„Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 11...12 grade în primele două nopți, de numai 1...2 grade în 19 și 20 aprilie, ca ulterior să crească până spre 6...8 grade la finalul intervalului”, spun meteorologii.

În 17 și 18 aprilie, vor fi ploi local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt destul de probabile și după data de 21 aprilie.

Vezi mai jos cum va fi vremea pe regiuni, inclusiv la munte!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!