Un orădean în vârstă de 20 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în prezent este cercetat sub control judiciar, după ce a băut peste măsură la o petrecere de majorat în Beiuş și apoi a vrut să plece acasă la volanul unei maşini lăsate de proprietar în parcare cu cheia în contact.

Incidentul s-a produs în zorii zilei de duminică, în parcarea unei staţii de alimentare cu carburanţi din imediata vecinătate a sălii de nunţi. Tânărul s-a urcat la volanul maşinii care aparţinea firmei şi a pornit spre ieşirea din parcare, însă a fost observat de angajaţii benzinăriei, care au cerut intervenţia poliţiştiştilor.

Scos din maşină de poliţişti, tânărul a fost pus să sufle în etilotest, care a indicat o concentraţie alcoolică de 0,81mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, verificând datele orădeanului, poliţiştii au stabilit că acesta nu are permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Ca atare, petrecăreţul a fost condus la Spitalul Municipal Beiuş, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar apoi a fost reţinut pentru 24 de ore.

În cursul zilei de luni el a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş pentru audieri.

Procurorii au decis ca orădeanul să fie cercetat sub control judiciar, acuzaţiile care îi sunt aduse fiind furtul unui autovehicul în scop de folosință, conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere și conducere sub influența băuturilor alcoolice.