Nouă femei şi patru bărbaţi care au participat în noaptea de sâmbătă spre duminică la o nuntă desfăşurată în Căminul cultural din Drăgăneşti s-au prezentat, începând de duminică dimineaţa, la camera de gardă a Spitalului din Beiuş, fiind internaţi cu diagnosticul enterocolită după ce au acuzat vărsături şi diaree.

Doctorul Petru Dărău, directorul medical al Spitalului din Beiuş, a declarat pentru BIHOREANUL că pacienţii au vârste cuprinse între 16 şi 41 de ani. "S-au prezentat singuri la spital, nu au fost aduşi de ambulanţe, având scaune diareice, febră, vărsături şi lipotimie, însă toţi au fost stabilizaţi până luni dimineaţă la ora 10", a spus doctorul Dărău, precizând că toţi cei 13 pacienţi au rămas internaţi, deoarece încă au stări febrile.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Marius Pîrcioagă, a declarat pentru BIHOREANUL că la Drăgăneşti se află, începând de luni, reprezentanţi ai DSP şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare, care desfăşoară o anchetă pentru a afla cauza toxi-infecţiei alimentare. "Încă nu ştim ce alimente au provocat îmbolnăvirea pacienţilor, vom şti abia după ce vom primi rezultatele analizelor de laborator", a spus şeful DSP Bihor.