Primarul PSD al Sânmartinului, Cristian Laza, a anunțat că a reușit să primească prin programul Anghel Saligny fonduri nerambursabile în valoare de 88 milioane de lei, pentru a introduce gazul în comună. Asta după ce, atunci când au fost fonduri europene prin POIM pentru așa ceva, comuna lui nu s-a calificat. Omul o spune pe șleau, că au fost privilegiate comunele liberale întrucât cei de dreapta conduc județul.

Interesant este că Laza de la Sânmartin este copia lui Ilie Bolojan de la Birtin. La fel ca Bolojan, nu a ezitat să întoarcă localitatea pe care o conduce cu dosu-n sus, convins fiind că numai prin investiții masive va putea schimba fața comunei. Și el, ca Bolojan, nu s-a temut de consecințele electorale ale disconfortului creat locuitorilor și turiștilor și a câștigat lejer Primăria.

Este evident că metodele de campanie în care, în loc să te concentrezi pe ce ai de făcut, te axezi pe ce prostii a făcut predecesorul tău, nu mai dau roade. Nici râncedele conferințe de presă ținute de colegi de partid ai lui Laza, în care prin jonglerii cu cifrele aflăm că am atras fonduri europene mai puține decât teleormănenii, nu mai interesează pe nimeni.

După campania electorală din 2020, Laza mărturisea că agentul electoral cel mai bun al său a fost asfaltul. Nu mă îndoiesc că agentul electoral cel mai bun al lui în 2024 va fi gazul.

Marea tragedie din administrația locală este că aceasta e la mâna politrucilor, de aceea nu vom vedea prea curând mult așteptata descentralizare. Iar primarii isteți știu asta. De curând, primarul din Oșorhei a decis să-și facă parc industrial, pentru că s-a săturat să stea cu mâna întinsă la București.

Ca să vedeți cât de complicată este viața primarilor care chiar doresc să facă treabă, vă dau un exemplu tot despre primarul Laza. La finele anului trecut, Sânmartinul era pe lista cu bani din fondul de rezervă al Guvernului. Trebuia să primească 5,5 milioane de lei pentru a compensa creșterile de materiale și manoperă la lucrările aflate în desfășurare.

Ei bine, atunci nu doar liberalii i-au pus talpă, ci și colegii din PSD, aflați în altă aripă a organizației județene, motiv pentru care din 5,5 milioane i s-au tăiat 4 milioane. Cam așa fucționează politica la noi...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!