Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Kover, a fost arestat preventiv, luni, pentru 30 de zile, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, după ce duminică seară şi-a înjunghiat soţia de care era separat.

Potrivit informaţiilor disponibile pe portalul instanţei de judecată, Kover, care în ultima perioadă lucra ca simplu poliţist local, a fost trimis după gratii pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, pentru o perioadă de 30 de zile, începând din 12 ianuarie şi până pe 10 februarie inclusiv.

Practic, magistraţii au admis propunerea de arestare preventivă făcută de procurori, respingând totodată ca neîntemeiată cererea formulată de Kover, de luare a măsurii arestului la domiciliu.

Decizia nu este, însă, definitivă, şi poate fi contestată de inculpat în termen de 48 de ore de la pronunţare.

În direct din arest

Sursele BIHOREANULUI spun că poliţistul local a fost audiat în prima parte a zilei în spital, unde se afla internat pentru a-şi trata rănile - superficiale - pe care şi le-a provocat. Bărbatul a refuzat să facă declaraţii şi a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior a fost externat şi transportat direct în Arestul Poliţiei Bihor.

Între timp, procurorii au solicitat Tribunalul Bihor arestarea lui Kover, procesul desfăşurându-se doar în prezenţa procurorului Ciprian Man, care a susţinut poziţia Acuzării, şi a apărătorului poliţistului local, Răzvan Doseanu.

Inculpatul a participat la proces prin videoconferinţă, din Arest, unde va și rămâne, cel puțin până la soluționarea contestației.

Aşa cum BIHOREANUL mai scris, incidentul s-a produs în faţa unui bloc din cartierul Prima de pe Oneştilor, după ce Kover şi fosta sa parteneră de viaţă s-au certat într-o maşină, el a înjunghiat-o, iar apoi s-a înjunghiat şi pe sine şi a fugit, fiind găsit câteva ore mai târziu, ascuns într-un bloc în construcţie din zonă.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere, intrate în posesia BIHOREANULUI, arată cum mai mulţi martori oculari, inclusiv un taximetrist, s-au ferit să intervină în sprijinul femeii aflate în pericol de moarte.

UPDATE: Kover, "în stare de şoc"

Solicitat de BIHOREANUL, avocatul lui Paul Kover, Răzvan Doseanu, spune că va contesta încheierea de arestare, la Curtea de Apel Oradea. Potrivit acestuia, inculpatul ar fi "în stare de şoc", în urma incidentului de duminică.

"Clientul nostru nu a dat declaraţii nici în faţa procurorilor şi nici a judecătorului de drepturi libertăţi. Este într-o stare psihică şi medicală care nu-i permite să dea declaraţii. Este într-o stare de şoc. Cel mai probabil se va face o expertiză psihiatrică pentru a se stabili starea lui la momentul incidentului, dacă a avut discernământ, dacă nu a avut, dacă a fost alterat. A fost un incident spontan de neînţeles în condiţiile în care până atunci acest om a avut o conduită ireproşabilă", a declarat avocatul Răzvan Doseanu.

Potrivit sursei citate, vor contesta încheierea de arestare la Curtea de Apel Oradea.