Poliţiştii orădeni au declanşat o anchetă, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, după ce duminică seară o femeie a fost înjunghiată de mai multe ori pe strada Oneştilor din municipiu.

La ora publicării acestei ştiri nu este clar unde anume s-a petrecut incidentul, respectiv dacă a fost în plină stradă sau în bloc, şi nici circumstanţele producerii acestuia.

Martorii au declarat BIHOREANULUI că pe treptele unui bloc de pe această stradă sunt urme de sânge. De altfel, din imaginile transmise de aceştia se vede că în faţa imobilului sunt mai multe echipaje de Poliţie şi medicale.

Șocantul incident a fost anunţat prin 112, în jurul orei 18.00, la faţa locului fiind solicitat un echipaj medical al SMURD Bihor.

Potrivit medicilor, victima este în stare gravă, dar stabilă, fiind internată la spital. Ea a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, unde i se acordă îngrijiri medicale şi este supusă unor investigaţii.

"Pacienta are în jur de 40 ani, are 5 plăgi prin înjunghiere, la nivelul toracelui şi abdomenului superior. Leziunile sunt de gravitate medie şi mare, sigur va rămâne internată în spital", a declarat duminică seară BIHOREANULUI şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.

Medicul a precizat că femeia este conştientă, stabilă, dar va avea nevoie de mai multe proceduri pentru a-i asigura respiraţia. „Leziunile sunt penetrante, aproape de plămâni", a mai spus dr. Borcea.

UPDATE, ora 19.50. Agresorul, căutat şi înjunghiat

Un martor care a asistat la eveniment a declarat BIHOREANULUI că incidentul s-a produs în faţa blocului P2 din cartierul Prima Residence.

Potrivit spuselor sale, femeia şi agresorul sunt parteneri de viaţă şi s-au certat în maşină, în parcare. La un moment dat, ea ar fi ieşit, iar bărbatul a înjunghiat-o, după care femeia ar fi fugit în faţa scării, cel mai probabil pentru a se adăposti. La uşă, însă, agresorul a ajuns-o din nou şi a mai înjunghiat-o. 

Acelaşi martor a relatat ziarului că şi agresorul s-ar fi înjunghiat şi pe sine, iar apoi a fugit pe jos, clătinându-se, el fiind căutat în prezent de poliţişti. De altfel, maşina în care s-au certat cei doi se află, încă, în faţa blocului respectiv, cu avariile pornite.

La faţa locului sunt poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, criminalişti, poliţişti de la Poliţia Municipiului Oradea.

Anchetatorii cercetează cu atenţie împrejurimile blocului, căutând urme, "măturând" zona cu reflectoare şi fac măsurători în perimetrul în care a avut loc incidentul, în jurul maşinii abandonate, în faţa, în lateralul şi în incinta blocului. La fața locului se văd semne ale agresiunii, urme de sânge pe asfalt și un obiect vestimentar căzut pe jos.

Citiți pe această temă articolul „Agresor în libertate! Bărbatul care a înjunghiat-o pe femeia de pe strada Oneștilor din Oradea, căutat cu un câine polițist și cu reflectoare! (FOTO / VIDEO)”

UPDATE: Autorul, polițist local!

Agresorul femeii înjunghiate pe strada Oneştilor din Oradea a fost prins, duminică, aproape de miezul nopţii, după ore în şir de căutări. El se ascundea într-unul dintre blocurile în construcție din Ioșia, din apropierea cartierului în care s-a produs evenimentul.

Și mai șocant este că faptul că individul e poliţist local activ și a deținut funcții importante în cadrul Poliției Locale Oradea, fiind, la un moment dat, chiar șeful acestei instituții. Este vorba despre Paul Ladislau Kover, acum responsabil pe probleme de mediu în cadrul instituției.