Începând cu 25 septembrie, accesul principal din Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor se va închide din cauza șantierului la viitorul ambulatoriu, care va fi construit în curte, și a parcării supraetajate, ridicate lângă spital, a anunțat joi unitatea medicală.

Ca să intre în spital, pacienții și aparținătorii vor ocoli clădirea Urgențelor și vor trece prin containere anume amenajate, lângă prosectură. De acolo, vor putea urca în clinică fie pe scări, fie cu liftul.

„Ne cerem de pe acum scuze pentru disconfortul creat. (...) Ne-am străduit să găsim alternativa cea mai bună, cu medicii și cu constructorii am ajuns la această soluție”, a declarat managerul spitalului, dr. Gheorghe Carp, într-o conferință de presă care a avut loc săptămâna trecută.

Atunci, nu era clar de când anume se închide intrarea principală în spital, însă acum data a fost stabilită pentru luni, 25 septembrie.

Cu ocazia comunicatului remis joi, Spitalul Județean a făcut publice și randări 3D ale viitorului ambulatoriu, care va fi construit pe locul actualei parcări interioare a unității. Odată cu accesul în spital, dispar și locurile de parcare din această curte.

Noua policlinică din curtea Spitalului Județean va costa 44,1 milioane de lei și va trebui ridicată în 18 luni, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene. Ea va fi conectată de Spitalul Județean prin două pasarele pietonale și, de asemenea, va „comunica” și cu viitoarea parcare supraetajată, tot printr-o pasarelă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!