Proprietarii de maşini şi motociclete sunt aşteptaţi duminică seară în faţa Catedralei romano-catolice din Şirul Canonicilor. E Sărbătoarea Sfântului Cristofor, patronul călătorilor, şi, la fel ca în fiecare an, vicarul general Fodor József va binecuvânta autovehiculele din faţa bisericii şi din parcarea de pe strada Şirul Canonicilor, ca să-şi ducă proprietarii în siguranţă la destinaţie.

Ceremonia se va desfăşura după liturghiile de la ora 18 respectiv 21. Vicarul va ieşi în faţa bisericii, va rosti o rugăciune şi, însoţit de ajutoarele bisericeşti, va trece pe lângă maşini, pentru a binecuvânta atât cheile cât şi autoturismul în sine.

"Sfântul Cristofor a trăit în secolul IV şi este cel care, după cum spune în legendă, a trecut râul cu un copil în spate, simţind că la fiecare pas pe umeri îi apasă o greutate tot mai mare. Copilul s-a prezentat la sfârşit ca fiind Iisus, şi i-a spus că greutatea mare e greutatea lumii. Cristofor e considerat protectorul călătorilor iar noi îl rugăm să-i ocrotească, să se întoarcă cu bine la familie, la cei dragi", a explicat Fodor József.

Potrivit vicatului, Cristofor este unul dintre cei mai importanţi 14 sfinţi care îi însoţesc pe cei care călătoresc, iar imaginea lui este purtată cu precădere de către conducătorii de automobile şi motociclişti.