Trei tineri au fost arestaţi pentru 30 zile la Tribunalul Bihor, miercuri după-amiază, măsura fiind luată la solicitarea procurorilor DIICOT Oradea.

Potrivit portalului instanţei de judecată, este vorba despre Nicolae şi Bogdan Oţoiu, respectiv Ioan Flavius Dănilă. Cu toţii sunt acuzaţi de operaţiuni cu produse psihoactive, iar cel din urmă şi de deţinere de droguri în vederea consumului propriu. 

Din informaţiile transmise, joi, de Biroul de presă al DIICOT şi de Poliţia Bihor, cei trei au ajuns în Arestul Poliţiei Bihor în urma unei acţiuni de flagrant care s-a organizat în seara zilei de 20 februarie, acest an, în judeţul Alba, de poliţiştii Antidrog ai Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Oradea şi Alba Iulia respectiv cu suportul de specialitate al Brigăzii Operaţiuni Speciale Oradea.

"Una dintre persoane ar fi vândut 1,5 kilograme de substanță psihoactivă (4-CEC) pentru 16.000 de lei, cantitate transportată de către celelalte două persoane", se arată în informări.

De asemenea, în timpul percheziţiilor desfăşurate după acţiunea de prindere în flagrant, la unul dintre traficanţi s-au mai găsit 800 de grame de substanță psihoactivă, destinată comercializării.

Comunicatele anchetatorilor nu fac publice informaţii despre cei trei traficanţi. Sursele BIHOREANULUI spun, însă, că toţi sunt din localitatea Teiuş, judeţul Alba. Nicolae şi Bogdan Oţoiu sunt fraţi, primul având 30 ani de ani, iar cel de-al doilea 20 de ani. Ioan Flavius Dănilă are 19 ani. 

Miercuri, 21 februarie procurorii DIICOT Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor trei tineri.

În aceeași zi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Măsura dispusă de Tribunalul Bihor mai poate fi contestată la Curtea de Apel Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!