Dealul Ciuperca va fi consolidat cu piloni de beton. În urma procedurii de achiziţie organizate luna trecută de municipalitate, lucrările de consolidare a versantului în urma alunecărilor de teren din noiembrie 2016 vor fi executate de firma clujeană Dacia Faber. Clujenii sunt specializaţi în construcţia de drumuri şi poduri şi au mai lucrat în urmă cu trei ani în Oradea, la extinderea podului Densuşianu.

Dacia Faber a câştigat licitaţia la un preţ de 1,36 milioane lei, la concurenţă cu executantul lucrărilor de amenajare a grădinii publice, firma orădeană Abed Nego.

"În următoarele două zile vom trece la predarea amplasamentului, aşa că lucrările vor începe încă de săptămâna aceasta. Termenul de predare a lucrărilor este de 3 luni şi jumătate", a declarat directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Marius Moş.

Lucrările de consolidare a dealului, împărţite anterior în două faze disticte, au fost licitate împreună şi vizează realizarea la cota 167,5 metri a unui perete de 67 piloţi foraţi la o adâncime de 12 metri şi a încă unui rând de piloţi foraţi cu o adâncime de 15 metri la cota 177,5 metri.

Până acum, pe dealul Ciuperca a lucrat firma Gavella, care a făcut lucrările de urgenţă privind consolidarea clădirii cafenelei din vârful versantului şi desecarea apelor din subteran prin şanţuri de drenaj.