Echipele bihorene au debutat cu dreptul în noua ediţie a campionatului Ligii a III-a. Două echipe au obținut victorii, iar cea de-a treia un egal, în prima etapă.

În Seria a 9-a, Lotus Băile Felix s-a impus cu 1-0 pe teren propriu în faţa celor de la Gloria Lunca-Teuz Cermei, în timp ce în Seria a 10-a, Crişul Sântandei a câştigat cu 2-0 pe terenul echipei Sănătatea Cluj, iar CS Diosig a făcut egal, 1-1, tot în judeţul Cluj, acasă la Vulturul Mintiu Gherlii.

Lotus a câştigat cu un gol marcat în primul minut

La Sânmartin, Lotus Băile Felix a primit, vineri, replica formaţiei sărene Gloria Lunca Teuz Cermei, formaţie care a eliminat Bihorul Beiuş în cupă şi i-a pus probleme şi echipei FC Bihorul în primele 90 de minute, tot în cupă.

Bihorenii de la Lotus a început foarte bine primul joc din noul sezon și au înscris din primul minut, prin David Ciurcui.

Cum până la final nimeni nu a mai periclitat poarta, disputa s-a încheiat cu 1-0, iar Lotus Băile Felix începe cu o victorie noua ediţie a Ligii a III-a.

În jocul care s-a desfăşurat la Stadionul Comunal din Sânmartin şi care a contat pentru prima etapă din Seria a 9-a, antrenorul echipei bihorene, Cosmin Bodea, a trimis în teren următoarea formulă: Ad. Barabaș – D. Sala, D. Ghiță, Sg. Oltean, M. Arsene – M. Negru (min. 83 T. Bochiș), D. Gheban, D. Ciurcui (min. 90+2 Al. Pintea), A. Chindlea – R. Tămaș şi D. Duma (min. 83 A. Știubea).

Au stârpit „viruşii verzi”

Tot vineri a evoluat şi Crişul Sântandrei, dar în deplasare, la Cluj Napoca, pe terenul unei specialiste a Cupei României, formaţia Sănătatea din localitate, care tocmai s-a calificat în faza grupelor competiţiei KO din fotbalul românesc, după ce cu câteva zile în urmă a eliminat o divizionară secundă, pe AFC Câmpulung Muscel.

Această performanţă din cupă a „viruşilor verzi” nu i-a speriat însă pe fotbaliştii de la Crişul Sântandrei, care au reușit să obțină toate cele trei puncte ale confruntării. Încă din prima repriză, Crişul a reuşit să marcheze, prin Sergiu Pop, în minutele 25 şi 40, iar acesta urma să devină şi scorul final, 2-0 pentru Crişul, ceea ce înseamnă un debut foarte bun şi pentru jucătorii de la Sântandrei.

Noul antrenor al Crişului, Călin Cheregi, a trimis în teren în partida desfăşurată la Stadionul Clujana următoarea formulă: I. Anca Trip – L. Hadadea, C. Ntchinda, D. Stan, S. Gondor – C. Trip (min. 74 A. Bagoly), A. Hosu (min. 74 G. Cherman), A. Achim, Al. Sorian (min. 86 P. Blăgea), Sg. Pop (min. 58 R. Turcan) şi R. Popescu (min. 86 R. Pașca). 

Jocul a contat pentru prima etapă a Seriei a 10-a.

CS Diosig, rezultat de egalitate 

Tot în Seria a 10-a, dar sâmbătă, a evoluat şi CS Diosig, echipă bihoreană nou promovată în eşalonul al treilea. De altfel, formaţia din Diosig a debutat, cu acest prilej, în Liga a III-a, jucând sâmbătă la Mintiu Gherlii, în județul Cluj, pe terenul celor de la Vulturul.

Jocul, care a avut o primă repriză albă, fără gol, s-a încheiat la egalitate, cu 1-1, bihorenii fiind cei care au deschis scorul prin Constantin Roşu, la două minute de la reluare, în minutul 47.

Pe parcurs însă, în minutul 78, gazdele au reuşit să restabilească egalitatea, prin Cătălin Ciobănică.

A fost, de asemenea, un pas cu dreptul în noul sezon şi pentru CS Diosig, care se întoarce astfel cu un punct din deplasare.

Antrenorul echipei din Diosig, Mădălin Popa, a utilizat în acest joc formula: K. Fila – D. Mladin (min. 68 D. Bora), B. Mintaș, C. Letan, Ed. Marina, N. Lorincz (min. 33 P. Chiș Toie), Ad. Popa, L. Nicoară, R. Gergely (min. 84 Zs. Hendre), C. Covaciu (min. 68 D. Marina) şi C. Roșu (min. 68 R. Lukacs). 

În etapa viitoare, Lotus Băile Felix va juca în deplasare pe terenul celor de la CSC Peciu Nou, în Seria a 9-a, în timp ce, în Seria a 10-a, atât Crişul Sântandrei, cât şi CS Diosig vor evolua acasă, cu CSM Satu Mare, respectiv Sănătatea Cluj.


Rezultatele complete din prima etapă a celor două serii cu echipe bihorene din Liga a III-a:

Seria a 9-a
Vineri
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Avântul Periam 1-1
CS Timişul Şag – Viitorul Arad 0-1
Progresul Pecica – CSC Peciu Nou 1-0
Lotus Băile Felix – Gloria Lunca Teuz Cermei 1-0
Sâmbătă
Minerul Lupeni – Politehnica Timișoara 2-2

Seria a 10-a
Vineri
Sănătatea Servicii Publice Cluj – Crişul Sântandrei 0-2 
Sâmbătă
CSM Sighetu Marmaţiei – Olimpia MCMXXI Satu Mare 9-1 
Minaur Baia Mare – Viitorul Cluj 5-0 
Vulturul Mintiu Gherlii – CS Diosig 1-1
CSM Olimpia Satu Mare – SCM Zalău 1-2 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!