Formaţia de fotbal feminin ACS United Bihor a debutat cu un rezultat de egalitate în deplasare în noua ediţie de campionat a Ligii a II-a. Echipa condusă de Csaba Ficuţ a evoluat la Timişoara, în prima etapă, unde a reuşit să obţină un punct, după ce a încheiat cu scorul de 4-4, pe terenul celor de la ACS Roma Florin Pădurean.

Jocul, care s-a desfăşurat la Stadionul Textila din Timişoara pe 15 septembrie, a fost unul foarte disputat, dar şi spectaculos, cu răsturnări de scor.

"Ne întoarcem cu un punct mare de la Timişoara, după o partidă de luptă pentru fiecare minge. Adversarele noastre, mai multe jucătoare trecute recent prin Liga 1, nu au reuşit să îşi impună jocul împotriva echipei noastre tinere", a declarat managerul clubului bihorean, Csaba Ficuț.

United Bihor a reuşit să înceapă partida cum nu se putea mai bine. În minutul 2, Alexandra Şerban, în urma unei mingi în adâncime, a înscris cu sânge rece, pe lângă portarul Bogdan, scor 0-1. Apoi, după doar trei minute, în minutul 5, la un corner executat de bihorence, Anca Dobai a înscris de aproape, scorul devenind deja 0-2. 

Totuşi, până la pauză gazdele au reuşit să întoarcă scorul, după o dominare mai mare a jocului, scorul la jumătatea întâlnirii fiind 3-2. 

În repriza secundă, United Bihor a reuşit să egaleze prin Bianca Pantea (sportivă născută în 2009), după o greşeală mare a portarului, scorul devenind egal, 3-3. 

A urmat acţiunea individuală a lui Şodincă, aceasta reușind să marcheze în colţul lung în poarta apărată de Szabo, 4-3.

În minutul 70, Alexandra Şerban a ieşit foarte bine din linia defensivă timişoreană şi a fost faultată în colţul careului de Bogdan. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Sandra Nantumbwe, după un şut în stânga portarului, scor 4-4. 

Au urmat câteva ocazii ale echipei gazdă, Roma F.P., dar Szabo, portarul echipei bihorene, a fost foarte greu de învins. 

United era totuşi să de lovitura de teatru în minutul 87, când şutul lui Şerban, din unghi, a trecut foarte aproape de poarta timişorencelor. Jocul s-a încheiat apoi cu scorul egal, de 4-4, iar formaţia bihoreană s-a întors cu un punct din această primă deplasare a noului sezon din liga secundă a fotbalului feminin românesc.  

"Este un rezultat foarte bun, un punct mare, iar toate fetele noastre au jucat foarte bine şi au luptat până la fluierul final. Am avut şi un debut cu gol la echipa de senioare, pentru Bianca Pantea, dar şi pentru Sandra Nantumbwe. Cu acest prilej, au debutat la echipa noastră Maya Catona (ex- CSM Satu Mare) şi Raluca Popa, legitimată recent la club nostru!", a mai transmis conducătorul clubului United Bihor, Csaba Ficuţ.


ACS Roma Florin Pădurean Timişoara – ACS United Bihor 4-4 (3-2)

Stadion: Textila Timişoara. Etapa 1. Liga 2 Feminin

Au marcat: Varga (min.24), Mihalca (min.30), Heisu (min.45) şi Şodincă (min. 67) / Şerban (min. 2), Dobai (min. 5), B. Pantea (min. 52) şi Nantumbwe (min. 70)

ACS Roma Florin Pădurean: Bogdan - Cadar, Varga, Grigore, Mihalca, Vidican, Granados, Şodincă, Heisu, Ţirtea şi Klimek. Rezerve: Rotaru, Crişan, Bura, Dărăban şi Dobre 

ACS United Bihor: Szabo - Barta (min. 47 Dimeny), Pop (min. 74 Lobonţ), Popa, Kibedi - Tocai, Dobai, Nantumbwe, B. Pantea (min. 74 Boşca) - Catona (min. 40 Raluca Popa) şi Şerban. Rezerve neuitilzate: Cărăşel şi Troiac 

Au arbitrat: Sorin Florin Saladea - Andrei Pîslaru şi Sebastian Pantea (toţi din judeţul Arad)

În etapa viitoare, duminică, 22 septembrie, ACS United Bihor va juca acasă, împotriva celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, într-un meci care va avea loc la Stadionul Crişul din Aleşd.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!