Echipa de baschet a Oradiei a debutat cu stângul, vineri seara, în semifinala Ligii Naţionale, pierzând cu 66-74 meciul disputat în Arena Antonio Alexe cu CSO Voluntari. Partida a fost una extrem de disputată, iar în primele trei sferturi orădenii s-au aflat la timonă, însă şi-au pierdut elanul şi precizia în aruncări în ultimele 10 minute de joc. 

Arena Antonio Alexe a fost aproape plină. Fanii baschetului, printre care şi mulţi copii şi adolescenţi, s-au dus îmbrăcaţi în tricourile echipei favorite şi au făcut atmosferă, la semnalul galeriei, pe mai tot parcursul meciului. La fel ca la alte meciuri importante, organizatorii au lăsat pe fiecare scaun câte un afiş din carton cu echipa CSM CSU şi cu mesajul "Oraşul meu, echipa mea".

Instruiţi de Cristian Achim şi de secundul Radovan Markovic, orădenii au început bine partida, ce a avut încă din start un ritm intens. 

Deşi suporterii orădeni sperau ca echipa lor să domine, nu s-a întâmplat aşa, oaspeţii arătându-şi valoarea, atât individuală (inclusiv prin aruncări precise de 3 puncte), cât şi ca echipă. Astfel, chiar dacă au fost momente în care baschetbaliştii orădeni au condus aproape confortabil pe tabelă, sportivii de la CSO Voluntari şi-au revenit, iar în ultimul sfert au dominat şi au preluat conducerea. În ultimele minute, cu faulturi, cu time-out-uri, CSM CSU Oradea a încercat în zadar să-şi recapete şansa la victorie. 

Astfel, Oradea începe seria semifinală cu un eşec. Meciul cu numărul doi se va disputa tot la Oradea, duminică, de la ora 18.45, iar apoi seria se va muta pe terenul echipei CSO Voluntari.

Confruntarea dintre CSM CSU Oradea şi CSO Voluntari se joacă în sistemul 3 din 5. Astfel, va fi câştigătoare echipa care va aduna trei victorii. 

„A fost un meci tipic de play-off, cu intensitate mare. Au câştigat ei, îi felicităm pentru aceasta, dar noi aşteptăm următorul joc. Noi am primit în sfertul IV cele mai multe puncte, ceea ce, să fiu sincer, nu mă aşteptam, pentru că în primele trei sferturi primeserăm 21, 16 şi 12 puncte. Nu m-am aşteptat, sincer, să primim atât de multe puncte (n.r. - 25) în ultimul sfert. Până la urmă, acesta este play-off-ul, noi suntem obişnuiţi cu presiunea şi va trebui să gestionaăm situaţia cu calm. Atâta tot, nu trebuie să fim foarte agitaţi, stresaţi”, a declarat, la finele partidei de vineri seara, antrenorul echipei orădene, Cristian Achim.

În acest joc, în care suporterii formaţiei orădene au acuzat o anumită inconstanţă în maniera de arbitraj, considerând că au fost faze similare care nu au fost judecate cu aceeaşi măsură, Stephen Holt a fost principalul marcator al gazdelor, autor a 13 puncte. L-au urmat Mark Ogden cu 12 puncte, Nikola Markovic cu 11 puncte şi Kris Richard cu 10 puncte.

De la Voluntari, Sarunas Vasiliauskas a a fost cel mai eficace, cu 15 puncte. L-a secondat Ousmane Barro, autor a 14 puncte.

Atmosfera de la meci:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!