Formația orădeană de baschet a debutat cu victorie în această ediție a play-off-ului Ligii Naționale, învingând acasă, în Oradea Arena, echipa CSM Constanța cu un scor cât se poate de tranșant: 104-78. 

Meciul s-a disputat marți seara în arena orădeană cu peste 5.000 de locuri și a opus echipele care au încheiat sezonul regulat pe locul al doilea (CSM CSU Oradea) și pe locul al șaptelea (CSM Constanța).

Jocul a fost controlat în întregime de baschetbaliștii echipei gazdă, care după primele zece minute conduceau deja cu scorul de 24-10.

Elevii antrenorului Cristian Achim şi-au luat rolul în serios în această confruntare şi practic şi-au dublat avantajul în cel de-al doilea sfert, când au marcat 28 de puncte şi au primit doar 15. Astfel, la jumătatea partidei, CSM CSU Oradea avea un avantaj de 27 de puncte pe tabelă, scor 52-25.

După pauza mare, roş-albaştrii practic şi-au conservat avantajul luat, astfel şi-au adjudecat sfertul III la limită, cu 30-29, pentru a conduce cu 28 de puncte, scor 82-54, cu zece minute înainte de final.

În cadrul ultimei secvenţe, antrenorul orădean Cristian Achim şi-a permis să îi trimită în teren şi pe jucătorii care de regulă evoluează mai puţin, Tudor Gheorghe, Luca Năstruţ şi Marian Schmidt. Năstruţ chiar a avut o evoluţie bună, reuşind să înscrie şi două coşuri de trei puncte. În acest interval, bihorenii şi-au trecut în cont 22 de puncte, în timp ce constănţenii au izbutit 24 de puncte, pentru a se consfiinţi scorul final 104-78. 

Meciul al doilea dintre orădeni și constănțeni este programat joi seara, tot de la ora 19 şi tot la Oradea Arena.

„A fost un meci câștigat în manieră convingătoare, însă îmi doresc foarte tare să ne menținem focusul. Constanța nu a marcat niciun coș de trei puncte în prima repriză. Cunosc valoarea acestei echipe și cu siguranță putem avea probleme în continuare. Meciul din această seară a fost pur și simplu unul prost și atât pentru Constanța. Nimic mai mult. Sunt o echipă mult mai bună decât atât. Trebuie să ne menținem concentrarea și să încercăm să câștigăm meciul de joi. Va fi cu totul alt meci, eu așa cred”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei CSM CSU Oradea, Cristian Achim.

Pentru roş-albaştri, în partida de marţi seara, Kris Richard a fost cel mai eficace, cu 20 puncte. El a fost urmat de Cătălin Baciu cu 16 puncte, Jon Arledge, autor a 14 puncte, Donatas Tarolis cu 11 puncte, Toddrick Gotcher care a înscris 10 puncte, Nijal Pearson cu 8 puncte, Abdul Gaddy, autor a 7 puncte, Lennard Freeman, Bobe Nicolescu şi Luca Năstruţ, cu câte 6 puncte.

De la echipa constănţeană, Jorden Duffy a fost cel mai eficace, cu 19 puncte, în timp ce Vytenis Cizauskas a înscris 14 puncte, iar Cedric Henderson – 13 puncte.

Duelul CSM CSU Oradea – CSM CSU Constanţa din sferturile de finală ale Ligii Naţionale de baschet masculin se dispută după sistemul cel mai bun din cinci partide.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!