Handbaliştii de la CSM Oradea au debutat cu o victorie în noua ediţie de campionat. Sâmbătă, în prima etapă a Seriei B din Divizia A, elevii antrenorului Sebastian Tudor s-au impus chiar dacă au evoluat în deplasare, la Târgu Jiu, cu scorul de 35-34.

Jucătorii orădeni au întâlnit o formaţie care anul trecut a evoluat în Liga Naţională, dar care are un lot întinerit acum, CSU Constantin Brâncuşi din localitate.

Deşi a fost un joc dificil, orădenii s-au impus la un gol, după ce au condus pe tabelă de la început până la sfârşit, cea mai mare diferenţă de scor consemnându-se în minutul 40, când orădenii conduceau cu 30-26.

La pauză diferenţa pe tabelă a fost tot de un gol pentru jucătorii de la CSM, 15-14.

Antrenorul Sebastian Tudor a început partida în formula: Nedelcu – Haiduc, P. Stroie, C. Liberţ, R. Radu, A. Svoboda şi Ad. Mihăilescu. Pe parcurs a fost rulat întreg lotul, exceptându-l pe Elvis Acsinia, jucător care nu a putut fi refăcut pentru această partidă, după accidentarea suferită.

Principalul marcator de la orădeni a fost Georgel Haiduc, autor a 11 goluri. El a fost urmat de Cosmin Liberţ, cu 10 reuşite, Alexandru Pop şi Petru Stroe, cu câte 4 goluri, Adrian Mihăilescu şi Răzvan Niţu, cu câte 2, Raul Chiş şi Răzvan Radu, cu câte un gol.

"Felicit întreaga echipă pentru unitatea de grup de care a dat dovadă. Am avut încredere în ei pe tot parcursul jocului şi mă bucur pentru că dacă în ediţiile anterioare am pierdut în prima etapă, iată că de această dată am debutat cu victorie, am cucerit cele trei puncte, ceea ce este bine pentru moralul noastru, având în vedere şi faptul că Târgu Jiu va avea un cuvânt greu de spus pe teren propriu în această ediţie de campionat", a declarat antrenorul Sebastian Tudor, după partidă.

În alte jocuri din prima etapă a campionatului Diviziei A, Seria B, Universitatea Cluj a învins pe teren propriu, cu scorul de 43-26, formaţia CSU Politehnica Timişoara, CS Minaur Baia Mare a câştigat pe terenul concitadinei Academia Minaur Baia Mare, cu 41-19, iar Universitatea Craiova s-a impus la Braşov, pe terenul formaţiei CSU CNOT, cu scorul de 28-27.

În etapa viitoare, sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 16, CSM Oradea va evolua pe teren propriu, urmând a primi replica braşovenilor de la CSU CNOT.