Pugilistul orădean Angelo Covaci a debutat cu o victorie la întrecerile Campionaului European de Box pentru juniori, competiţie care se desfăşoară în aceste zile în Bulgaria, la Sofia.

Legitimat la clubul CS Gym Mar Strong Oradea (preşedinte Ion Marin), unde este antrenat de Viorel Crăciunea, Angelo a susţinut primul meci la Europene joi, în optimile de finală ale categoriei 50 de kg.

Bihoreanul l-a avut ca adversar pe cehul Robin Tokar, pe care a reuşit să-l învingă la puncte şi să se califice în sferturile de finală, intrând între primii pugilişti juniori europeni la această categorie de greutate.

"Această victorie înseamnă un nou pas pentru titlul european. Am avut un adversar pe măsură, cu un stil de box aproape ca al meu, iar eu trebuia să schimb tactica din prima repriză, aşa că am schimbat-o şi mi-a mers. Am reuşit să câştig cu un scor strâns, de 3-2. Sâmbătă mă voi bate pentru medalia de bronz", a declarat, după meci, sportivul orădean.

Aflat în ţară, antrenorul său de club, Viorel Crăciunea, urmăreşte evoluţia lui Angelo de la Sofia şi se declară mulţumit de debutul acestuia. "Pentru el este o mândrie că a câştigat acest meci şi o încredere pentru următorul, pe care îl va avea în compania unui croat. Pentru mine, eu spun că este şi un succes după ani de muncă cu Angelo, că am reuşit sa îl ţin în sală şi să nu se piardă ca alţi sportivi", a spus antrenorul.

În sferturile de finală, Angelo Covaci va boxa împotriva croatului Tomislav Letinic. Meciul este programat în cursul zilei de sâmbătă.

La Europenele de Box pentru juniori de la Sofia participă sportivi din 18 ţări, lotul de băieţi a ţării noastre cuprinzând 13 pugilişti, printre care şi orădeanul Angelo Covaci. Antrenorii lotului naţional sunt Dorel Simion, Valentin Anghel şi Ionuţ Gheorghe.