Fotbalistul orădean Ioan Hora a avut parte de un debut excelent la FCSB, noua sa echipă. La primul meci în care a evoluat pentru bucureşteni, bihoreanul a reuşit să înscrie. Miercuri, în ultimul amical pe care vicecampioana României l-a disputat în cantonamentul din Spania, în compania celor de la Dinamo Kiev, Hora a înscris cu capul, în minutul 90+4, restabilind egalitatea pe tabelă şi evitând, astfel, înfrângerea pentru echipa sa, după ce formaţia ucraineană a condus cu 1-0.

Partida s-a încheiat la egalitate, atacantul orădean, în vârstă de 30 de ani, intrând pe teren în minutul 72, când l-a înlocuit pe Raul Rusescu.

Dinamo Kiev a deschis scorul, în minutul 90, dintr-o lovitură liberă, dar în ultimul minut al prelungirilor, Hora a stabilit scorul final la 1-1, reluând cu capul în poartă, din 6 metri, o centrare venită de la Mihai Roman.

Debutul cu dreptul al atacantului bihorean la formaţia patronată de Gigi Becali a fost apreciat atât de colegii săi, cât şi de foştii internaţionali.  „Hora e marcator, a lovit mingea în jos. Foarte bine! Are moral după acest gol, e foarte bine pentru el și echipă. Dar, după mine, Gnohere e jucătorul ideal pentru FCSB. E acel număr 9 clasic. Lui Hora îi va fi mai greu în meciurile cu echipe slabe, iar Steaua în general atacă. El e genul de jucător care caută spații și atunci poate avea probleme. Va intra însă și în meciurile cu echipe bune și atunci poate avea realizări”, a declarat Ciprian Marica la Digi Sport.

Și Daniel Niculae a apreciat calităţile bihoreanului. „Hora e genul de atacant care poate juca mai multe posturi. Are un joc de cap foarte bun. Cred că e exact ce îi trebuie Stelei și antrenorului. Jocul Stelei va fi cu totul diferit”, a spus, tot la Digi Sport, fostul internaţional.