Handbaliştii de la CSM Oradea au debutat cu dreptul în noua ediţie a campionatului Diviziei A. Astfel, vineri, în prima etapă a turneului de la Turda, din Seria C, bihorenii au reuşit să se impună la o diferenţă de trei goluri în meciul pe care l-au susţinut în compania bănăţenilor de la CSU Politehnica Timişoara.

Mai exact, formaţia antrenată de George Tăutu a dispus cu scorul de 28-25 de echipa timişoreană, după ce şi la pauză CSM cu o diferenţă de trei goluri, scor 18-15.

După cum transmite însă şi clubul bihorean, printr-un comunicat, "succesul este cu atât mai preţios cu cât buturile orădene au fost apărate de un junior". Este vorba despre Denis Indrie, în vârstă de doar 16 ani.

În celelalte jocuri din prima etapă, de vineri, CSM Sighişoara a dispus de Universitatea Cluj, cu scorul de 29-27, ACS Szejke Odorheiu Secuiesc a învins formaţia gazdă AHC Potaissa Turda, cu scorul de 31-27, în timp ce duelul CNOPJ Timişoara – Academia Minaur Baia Mare a fost decis la "masa verde" cu scorul de 10-0 pentru timişoreni. Aceasta pentru că formaţia băimăreană nu s-a mai prezentat la acest turneu.

Astfel, nici orădenii de la CSM nu vor juca sâmbătă, pentru că adversarul lor din etapa a II-a trebuia să fie chiar Academia Minaur Baia Mare. Şi acest meci va fi decis cu 10-0 în favoarea orădenilor, care au asigurate deja două victorii.

În fine, duminică, în ultimul joc de la Turda, handbaliştii de la CSM Oradea vor întâlni echipa CSM Sighişoara, cu începere de la ora 14:50.

Dacă echipa din Baia Mare nu s-a prezentat pentru că resimte efectele pandemiei, nici trupa bihoreană nu stă chiar tocmai bine la acest capitol pentru că nu poate conta, tot din cauza Covidului, pe şapte jucători, inclusiv cei doi portari seniori.