Programat iniţial pentru acest sfârşit de săptămână, startul grupei principale de promovare din Divizia A la handbal masculin a fost amânat de Federaţia Română de Handbal.

Conform informării făcute de conducerea FRH, motivul amânării este legat de aspectul financiar, mai multe dintre echipele rămase în competiţie neavând încă bugetele stabilite pentru anul calendaristic 2022.

"Ca urmare, după ce a solicitat aprobarea tuturor echipelor angrenate în grupa principală, FRH a dispus amânarea startului acestei faze a competiţiei pentru data de 5 februarie anul curent", după cum notează şi site-ul clubului CSM Oradea.

Din cauza problemelor financiare, echipa din Botoşani s-a retras din competiţie în pofida faptului că era una dintre cele mai bine cotate formaţii din grupa principală de promovare.

Locul acesteia a fost luat de CSM Făgăraş, ocupanta celui mai bun loc 3 din cele patru serii a primei faze a campionatului. Astfel, cele opt echipe care vor participa la grupa principală de promovare din Divizia A la handbal masculin sunt: CSU Galaţi, CS Medgidia, CSU Piteşti, CSM Oradea, CSM Reşiţa, CSM Sighişoara, CSM Odorheiu Secuiesc şi CSM Făgăraş.

Conform regulamentului, se va juca după sistemul fiecare cu fiecare în dublă manşă, iar la final primele două clasate vor obţine promovarea în Liga Zimbrilor, pentru ca ocupantele poziţiilor 3 şi 4 să obţină accesul pentru barajul de promovare.

Debutul handbaliştilor de la CSM Oradea în grupa principală de promovare din Divizia A se va face în deplasare, pe data de 5 februarie urmând a susţine primul joc, la Piteşti, cu CSU din loacalitate. Va urma un alt meci în deplasare, pe 12 februarie, pe terenul celor de la CSM Odorheiul Secuiesc, pentru ca primul joc oficial de pe teren propriu din acest an pentru elevii antrenorului George Tăutu să aibă loc pe 19 februarie, în compania fostei colege de serie CSM Reşiţa.